Příval venkovních gastro akcí očividně ještě nekončí :- ) Dnes jsme vstávali pozdě a nechtělo se nám vařit, takže se skvěle hodil Jakože cože?! Food Festival. K němu jsem byla sice nejdřív trochu skeptická, protože ho pořádala Milka, ale sešla se tam velmi dobrá sestava stánků a nakonec jsme byli oba dost spokojeni. Nechali jsme se i vyfotit s pozadím milkové vlny (druhá možnost byla na ní surfovat, což už bylo trochu moc :- D
Myšlenka festivalu byla přinést na Náměstí Republiky "roztodivné chutě". Druhého ročníku akce se zúčastnily například podniky Secret of Raw, Bejzment, Brouk na talíři, Soup in the city, Druhej břeh, Rybárna nebo Dortíkovo. Nejvíc narváno bylo u Bejzmentu a u brouků, kteří mě ale nelákali (jen jsem chvíli pozorovala, jak se ještě čile hýbou...). Pivní stánek tu měl Clock z Potštejna, z čehož byl nadšený hlavně L., ale i mně tentokrát sedla jejich piva o něco víc, než když jsme byli loni přímo v pivovaru.
Nejprve jsem si dala polotmavou dvanáctku Maid a k tomu raw burger s rajčetem, salátem, řepou, mrkví a nějakými zeleninovými hranolky s dipem, což bylo celkem dobré, jen trošku ostré (burger přímo v Secret of Raw mi chutnal asi víc). L. měl taštičku z mořské řasy plněnou limetkovo-pomerančovým relishem s feferonkami na mrkvovém pyré, což na mě bylo moc pikantní, ale jemu to chutnalo.
Pak jsme si rozdělili menu "Trojboj" od Druhýho břehu – polévka z pečených rajčat s arašídy, sendvič z domácího chleba zapečený se sýrem brie, tmavou čokoládou a višněmi a mrkvový salát s pistáciemi, rozinkami a marockým dresingem. Já jsem snědla ten sendvič a bylo to přesně něco pro mě; sice jsem čekala, že ty chutě budou ještě výraznější, ale bylo to moc dobré a originální.
Čas na burger! V Bejzmentu mi jednou dost chutnalo a podruhé moc ne (hlavně kvůli vysušené tvrdé housce), ale tohle bylo úplně něco jiného – měkoučká bulka a PBP burger s čili čokoládovou omáčkou s polníčkem. Pálivosti omáčky jsem se nebála kvůli iracionálnímu pocitu, že tam přece bude čokoláda :- ) Ale ta omáčka byla hlavně vprostřed a dvě zřejmě nejpálivější sousta připadla příteli (a bylo to pikantní i pro něj, což už je co říct) a já měla ten méně pálivý zbytek. Maso i celý burger byly super.
Tímto jsem skončila, a ačkoliv vypadaly zákusky z Dortíkovo lákavě, dezert už jsem si nedala, jelikož máme doma tento víkend dost buchet od rodičů a prarodičů (a navíc jsem přece jen měla dvě jídla s čokoládou :- ) L. si dal ještě plachetníka se švestkovým chutney s chilli z Rybárny. Tak to byla celkem dobrá ryba a to chutney se k tomu neuvěřitelně hodilo (což by jeden dopředu neřekl :- ) K tomu měl American Pale Ale, který byl taky fajn.
Akci hodnotím jako velmi povedenou, i když umístění nebylo ideální – prostory mezi stánky byly téměř neustále ucpány davem a bylo tam jen pár stolečků k pojídání pokrmů na stojáka, což nemám ráda. Sednout si nebylo kam, akorát jsme na chvíli bufetovali na podezídce u Palladia. Ale výběr restaurací a kvalita pokrmů parádní :- ) A bylo krásně. Takovýhle podzim si nechám líbit.
RE: Jakože cože?! Food Festival | tlapka | 04. 10. 2015 - 19:47 |
![]() |
brutally-honest | 04. 10. 2015 - 20:27 |
RE: Jakože cože?! Food Festival | hroznetajne | 05. 10. 2015 - 18:14 |
RE: Jakože cože?! Food Festival | zo | 05. 10. 2015 - 18:23 |
![]() |
brutally-honest | 05. 10. 2015 - 20:09 |
RE: Jakože cože?! Food Festival | fanter | 05. 10. 2015 - 20:42 |
![]() |
brutally-honest | 05. 10. 2015 - 22:00 |
RE: Jakože cože?! Food Festival | zmocaluabazin | 17. 02. 2016 - 19:40 |