Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Jak už jsem zmiňovala ve shrnutí léta, vyzkoušela jsem v srpnu restauraci Meat & Greet fungující od letošního června. V pátek po práci jsem zašla s kolegou na jídlo do tohoto podniku na Senovážném náměstí podruhé a dostala chuť o něm napsat něco víc než jen krátkou zmínku.
Nuže, měli jsme rezervaci, ta ale ani nebyla nutná, protože bylo obsazeno jen pár stolů. Restaurace má dvě části – v obou jsou vyvýšené stoly u jedné stěny a v té přední ještě pár stolů v prostoru mezi tou stěnou a barem, kde by mi ale asi nebylo moc příjemné sedět. Celkem jsem se divila, že popularita Meat & Greet od srpna nevzrostla (když dám hledat burgery třeba na restu.cz, tak je na čtvrtém místě). Když budu spoilerovat, tak burger byl super, ale přece jen by se na návštěvě našlo pár vad na kráse. A trocha obskurnosti.
Posadili jsme se do zadní části. Vybrala jsem si pití, rozhlédla jsem se... a pak jsem TO uviděla.
Usoudila jsem, že slova jsou zbytečná a že se to musí vidět.
K této obskurní výzdobě a mému výhledu při večeři mám jen jeden dotaz: proč?! Vážně jsem za celou návštěvu nerozlouskla, co to jako má znamenat – pochopila bych to třeba ve vege restauraci jakožto takovou tu klasickou agitku, kdy si zvířata a lidé vymění role. Ale tady? Vážně nevím. Kolega nabídl jen velmi chabé vysvětlení ve smyslu "asi se to sem prostě barevně hodilo". Což snad není pravda, já stále doufám v nějaké rozumné vysvětlení. Jinak je interiér příjemný, jsou tam třeba ještě tabule, které se mi v restauracích líbí, s popsanými částmi prasete a tak. Hudba hrála podobná jako minule – vesměs pomalé songy od Beatles a Simon & Garfunkel, což bylo OK, ale napadla mě ta samá myšlenka jako v Hukvaldech v Janáčkově muzeu ("poslouchat tohle každý den, tak mi asi jebne"). (Ale možná jsem jen měla při pátečním večeru náladu na něco živějšího. Pak jsme šli ještě na pivo do Jámy, kde je vždy skvělý hudební doprovod, tak jsem si to vynahradila a všimla jsem si, že burgery už tu vypadají úplně jinak než před dvěma lety, kdy jsem ho měla a vůbec mi nechutnal, takže bych ho tam asi ráda brzy zkusila.)
K pití. Co se týče piva, měli jen Matušku Raptora (IPA, patnáctka) a plzeň. Plusem je, že tu jako správná restaurace 21. století mají také domácí limonády. Já si objednala velkého Raptora a dostala jsem malého (45 CZK), ale nakonec jsem byla ráda. Byl moc dobrý, ale větší množství by mohlo být moc nakládací. Kolega si dal svou oblíbenou plzeň a po ochutnání se nepěkně zašklebil. Což by nebylo nic divného, já plzni nemůžu přijít na jméno a na chuť a přijde mi vtipný postřeh jednoho kamaráda, že smrdí jak hroší výběh. V tomto případě to ale vypadalo, že je to pivo ještě hnusnější než obvykle, na což jsem byla zvědavá, tak jsem taky ochutnala. A fakt že jo, při napití jsem sice necítila tu plzní pachuť, necítila jsem vlastně nic moc, ale pak přišel velmi ošklivý ocas, takový nakyslý až dezinfekční. Fuj ho. Myšlenka odstavce je, že je sice chvályhodné, že tu mají vícestupňový speciál od Matušky, ale chtělo by to i nějaké pitelné pivo, které si dá člověk po něm. Z minipivovaru, prosím, a tu plzeň nejlépe vylít do kanálu.
Dostáváme se k tomu zásadnímu a nejlepšímu – k burgerům. Minule jsem měla burger CAMPANIA za 185 CZK ("150g hovězí maso s bazalkovo-petrželovým pestem, italským sýrem scamorza, gratinovanými rajčaty a salátem ze špenátu a rukoly") a bylo to, jak jsem psala, nadprůměrné, ale spíš mě to navnadilo sledovat, jak se to tu bude vyvíjet. Tentokrát jsem si dala místní klasik MAG za 179 CZK ("150g hovězí maso s cheddarem, slaninou, česnekovo-pažitkovou majonézou, kečupem, gratinovanými rajčaty a salátem") a byla to trefa. Bulku bych nazvala "palandí" – máslová, tak akorát opečená a tahle byla navíc příjemně lehká (nedělalo mi problémy ji celou spořádat na rozdíl od minulé návštěvy Palandy). Maso bylo dle přání well done (posledně se jim to tuším zas tak dobře nepovedlo) a narazila jsem sice na dva nerozkousatelné kousky, ale jinak moc dobré. Skvělá tam byla rajčata a vážně tam byl i kečup? Pokud ano, tak nerušil a nezastínil všechny ostatní chutě, jak se mi téměř vždy u burgerů s kečupem stává, takže well done podruhé :- ) S burgerem jsem byla tedy velmi spokojená a možná ho už dokonce můžu zařadit mezi své oblíbené.
Domácí hranolky za 40 CZK byly průměrné a trochu přesolené, zkrátka nic, o čem bych psala domů. Na fotce je také kolegova Barbecue omáčka za 29 CZK, která mě nezaujala, ale omáčky obecně moc nemusím a k hranolkům je nekonzumuju (podle kolegy stála dokonce "za h*vno", tomu teprv říkám brutally honest – byla prý málo ostrá a byly tam "žmolky" či co). Jinak měl PASTRAMI burger ("150g hovězí maso s ruským dresinkem, švýcarským sýrem Gruyère, pastrami a nakládaným červeným zelím") a jeho poznatky jsou: "padl příjemně do ruky" :- D, že zelí nebylo moc cítit (ale vidět jo, to samé ostatně říkal minule kamarád o křenu ve stejnojmenném burgeru) a souhlasí se mnou ohledně přesolenosti hranolků. Obsluha (mladík) byla milá a přátelská a nechyběl dotaz, zda nám chutnalo.
Abych to zakončila nějakým (patetickým) závěrem: až budoucnost ukáže, jestli bude v Meat & Greet i nadále poloprázdno, nebo zda tu bude věčně plno jako třeba v Dishi nebo Palandě. Myslím si, že po vychytání pár much (výběr piva, hranolky...) by si podnik možná zasloužil spíš to druhé.
RE: Meat & Greet podruhé a pořádně | tlapka | 04. 10. 2015 - 14:37 |
RE(2x): Meat & Greet podruhé a pořádně | brutally-honest | 04. 10. 2015 - 17:49 |
RE: Meat & Greet podruhé a pořádně | hroznetajne | 05. 10. 2015 - 18:09 |
RE(2x): Meat & Greet podruhé a pořádně | brutally-honest | 05. 10. 2015 - 20:20 |