24. listopadu 2015 – Sraz s K., což je vždycky příjemné, a jinak bych to nazvala asi jako večer předražených piv. :- D Do Fish & Chips v Dlouhé jsem chtěla hlavně na burger, na který jsem slyšela chválu. Že bych si tam dala fakt fish & chips jsem vůbec neplánovala, ale nakonec to tak dopadlo. A pokračování proběhlo v podniku Prague Beer Museum – čím víc hejtů jsem na něj četla, tím víc jsem se tam chtěla podívat, jestli je to opravdu takový horor. Tak už víme pravdu.
Rezervace na 17. hodinu nakonec nebyla nutná, jelikož byl kromě našeho obsazen jen jeden stolek; později se začal prostor naplňovat. Prostředí mi bylo celkem příjemné, takové jednoduché s nezbytnými britskými rekvizitami, jako jsou tematické obrazy, dveře telefonní budky apod., ale pak K. podotkl, že se tam kvůli kachličkám cítí jak v márnici, tak pak mi to začlo připadat trochu jako koupelna na koleji, ale za mě i tak příjemné. Nechyběly ani britské hitovky v podání například Spice Girls.
S pitím, resp. s pivem je tam trochu kříž. K. to vyřešil zázvorovou limonádou a já si teda dala jediné točené pivo, a to světlý Budvar za 55 CZK. Jinak mají jen drahé lahváče. Naštěstí mi chutnal, navíc se mi dost líbí ten budvaří půllitr. No a burger jsem si nedala, jelikož jsem neplánovaně měla k celkem pozdnímu obědu krkovici s bagetkou a nejdřív jsem se po tom cítila spíš tak na salát, ale nakonec jsem vyzkoušela fish & chips treska tmavá "S" v pivním těstíčku s hráškovým pyré a hranolky za 195 CZK spolu s citronovou majonézou (20 CZK navíc). Vzhledem k mému nepříliš nadšenému vztahu k rybám (kromě lososa) jsem neměla příliš velká očekávání, v Británii jsem nebyla a tenhle klasický pokrm nikde neměla, takže nemůžu srovnávat, ale jako celek bylo jídlo docela fajn. Ryba se mi ke konci už sice začala trochu zajídat, ale dost možná to nebyla její vina. Chutnalo mi to určitě víc než kapří hranolky, ale tyhle rybí chody mi přijdou tak nějak bez chuti (a ano, nemastné neslané).
Nejzajímavější pro mě byla asi ta citronová majonéza, ta byla stejně jako česneková dost dobrá. Proti hranolkům mě nenapadají žádná křivá slova, po čase byly zas někde nepřesolené. Ochutnala jsem už i lepší, o tom žádná, ale ostudu neudělaly, stejně jako hráškové pyré. Špatné to nebylo, ale znovu bych si to nedávala. Při případné další návštěvě už by to fakt chtělo ten burger, přece jen byl v roce 2014 na 4. místě v Brewsta's Burgers, což sami hrdě zmiňují na webu. :- ))
*
Do Prague Beer Museum je to naštěstí jen pár kroků (ta zima mě zabíjí). Když se teď ocitnu v nějaké hospodě, kde se ještě může kouřit, tak mívám obskurní pocit, že jsem se přenesla pár let do minulosti, ale dalo se to snést. Takže co jsem to všechno o tomhle zařízení hlavně od pivních znalců slyšela... Že tam mají hnusné předražené pivo, je to místo pro cizince a na Čechy jsou tam oškliví a že zkrátka nemá moc cenu tam chodit. To poslední je celkem pravda, skutečně to není nijak moc pivně zajímavé místo; v centru se najde dost lepších destinací. Dala jsem si žateckou Baronku a chutnala mi i za těch 48 Kč. K. se měl ptal, jaký je Vajgar z Jindřichova Hradce, tak jsem říkala, že mě v pivovaru moc nezaujal. Zkusil ho a taktéž ho nenadchl. Holt když mi něco nechutná už u zdroje, tak z toho těžko někde něco vykouzlí. :- )
Kromě vzduchu se mi prostředí líbilo a rockový (chvílemi spíš pop-rockový, ale nevadí) hudební doprovod se vždycky cení. Místo spíš pro cizince to asi fakt je, ale obsluha byla příjemná i na nás domorodce. Za mě to hodnotím asi tak, že když se někdo ocitne v Dlouhé, nechce se mu jít někam dál a touží si dát jedno nebo dvě slušná piva, tak... proč ne. Že bych tam v nejbližší době cíleně plánovala zavítat, tak to neplánuji – těším se, až vyzkouším nebo znovu navštívím jiná místa. :- )